CAD/CAM discussion forum > CAD > not able to print coloured text in zwcad

not able to print coloured text in zwcad

Rank: 1

luca

Newbie

posts: 0

Registered: 2010-4-22

Message 1 of 11

 not able to print coloured text in zwcad
14-05-2008 03:05 . am | View his/her posts only
hallo everyone,

here I go with another problem. I'm not able to print coloured text in zwcad. No matter the layer I use for the text no matter the color I give to layers in the ctb. The text always appear black when is time to print.

thanks for your attention.

Rank: 1

OldForumPost

Newbie

posts: 0

Registered: 2012-1-14

Message 2 of 11

14-05-2008 09:44 . pm | View his/her posts only
Hello, Spritz. Actually, we seldom encounter this kinds of problem. Please assure that the plot style isn't the monochrome style and check on your printer whether the colourful ink is enough to support colourful output. Smile

Rank: 1

luca

Newbie

posts: 0

Registered: 2010-4-22

Message 3 of 11

15-05-2008 10:43 . am | View his/her posts only
c'mon you can't be serious. These are the first things I did.
I told you I tried to use different ctb files and of course my printer can print colors. The problem is visible also in the print preview and with different plotters and printers.
Everything that has to be coloured is coloured exept fonts..............
The problem is still unsolved.............

Rank: 1

OldForumPost

Newbie

posts: 0

Registered: 2012-1-14

Message 4 of 11

15-05-2008 11:52 . pm | View his/her posts only
hello, Spritz. Sorry for any inconvenience! I still need your further info to check out the problem. First, I hope you can create a new file and make some Text using the Fonts, encountering the problem, to test whether the colouful properties of the Text still can't be plotted. Second, I hope you can attach the file and the Font style used in the file here so that we can use to check out the problem. Smile Rab Liu2008-05-15 23:53:36

Rank: 1

luca

Newbie

posts: 0

Registered: 2010-4-22

Message 5 of 11

19-05-2008 05:51 . am | View his/her posts only

I made some experiments.
If I print with some pdf virtual printers it does not recognize the colors at all (also with zwcad eps printer).
With some other printers the problem doesn't exist at all. I mean the text is perfectly colured.
The funny thing is that with some printers If I write two texts, the first for example by using a layer associated to color 10 and the other with a layer which color is supposed to be printed black. But in this last case I force the text (by using the text editing box) to be color 10. In this special case some printers allow the first text to be coloured but the second one is always black

I made a file that shows the problem but how do I attach it?


spritz2008-05-19 10:02:13

Rank: 1

OldForumPost

Newbie

posts: 0

Registered: 2012-1-14

Message 6 of 11

21-05-2008 03:21 . am | View his/her posts only
hello, Spritz. Thank you for your detailed info. I have understood your meaning and our R&D dept are trying to resolve it now. While it's corrected, I will post a message here and inform you.

PS: the way to attach a file: after posting a message, click the Edit button at the bottom of the post, then in the new page, click the File Upload button to attach a file

Rank: 1

OldForumPost

Newbie

posts: 0

Registered: 2012-1-14

Message 7 of 11

22-05-2008 08:48 . am | View his/her posts only
And I found opposite situation. Smile Colored solid hatch prints in color despite Monochrome.ctb style. Checked with HP LJ 1200 ans Samsung SCX-4521. Files were made in AutoCAD 2007.

Rank: 1

maker

Newbie

posts: 0

Registered: 2008-8-15

Message 8 of 11

22-05-2008 09:43 . am | View his/her posts only
Hello Pavel. That's happened to me when using Autocad 2007 (in Autocad). specifically while printing blocks. Something to do with the individual (Print) style IIRC.

Rank: 1

maker

Newbie

posts: 0

Registered: 2008-8-15

Message 9 of 11

22-05-2008 09:44 . am | View his/her posts only
Hello Pavel. That's happened to me when using Autocad 2007 (in Autocad). specifically while printing blocks. Something to do with the individual (Print) style IIRC. Big%20smile

Rank: 1

OldForumPost

Newbie

posts: 0

Registered: 2012-1-14

Message 10 of 11

23-05-2008 02:27 . am | View his/her posts only


Dear all. The problem had been reported to our R&D dept now and it's different from the first problem we talked about. And when there is a solution, I will post a message here and send emails to you. Tongue

Rank: 1

luca

Newbie

posts: 0

Registered: 2010-4-22

Message 11 of 11

31-07-2008 05:07 . pm | View his/her posts only
hey, this is quite a big problem,
how are things going?


See also