CAD software discussion forum > CAD > ZWCAD+ CRASH on layout Viewport Scale

ZWCAD+ CRASH on layout Viewport Scale

Rank: 1

Tonmoy

Newbie

posts: 23

Registered: 2011-7-14

Message 1 of 8

 ZWCAD+ CRASH on layout Viewport Scale
15-08-2012 01:58 . am | View his/her posts only
CrashPics.zip (611.49 KB) Hi

I am using ZWCAD+ on Windows 7 (64 bit) platform. The system crashes when I click viewport scale from dropdown combo set on the toolbar in classic mode. Screen shots attached.

Regards

Rank: 5Rank: 5

Daniel

posts: 275

Registered: 2012-6-6

Message 2 of 8

15-08-2012 11:13 . am | View his/her posts only
Thank you sir, this problem has been solved already, please pay attention to our next update version on September

Rank: 1

Tonmoy

Newbie

posts: 23

Registered: 2011-7-14

Message 3 of 8

15-08-2012 01:19 . pm | View his/her posts only
Thanks Sir. I will also like to point out that I am missing the JOIN function as was available in ZWCAD 2012. Also few issues as below
a. The tool tip along with cursor is missing.
b. On stretching by s-c command the whole selection is not selected.

Thanks and regards

Rank: 5Rank: 5

Daniel

posts: 275

Registered: 2012-6-6

Message 4 of 8

15-08-2012 03:55 . pm | View his/her posts only
a.under developing
b.s-c(stretch by crossing window selection) works fine here,can you explain more about it?

Rank: 1

Tonmoy

Newbie

posts: 23

Registered: 2011-7-14

Message 5 of 8

23-08-2012 08:10 . pm | View his/her posts only
Reply 4# huangy8949


Dear Sir,

I think I have discovered the problem with stretching with s-c command. This long I had been doing a little bit of research on this because the selection seemed to be not consistent. While selecting with -c- command things are getting selected within the screen only. Suppose while selecting if I zoom and some objects or part, which was already within the selection wndow, goes out-of-screen then its not getting selected. Hope I am able to explain. This was not the case with 2012 version.

Regards

Rank: 5Rank: 5

Daniel

posts: 275

Registered: 2012-6-6

Message 6 of 8

27-08-2012 02:55 . pm | View his/her posts only
Hello sir
I got your idea, only the objects inside the screen is available for selecting. But actually this is how ZWCAD+ works, which is also the case with Autocad.

Thank you

Rank: 1

Tonmoy

Newbie

posts: 23

Registered: 2011-7-14

Message 7 of 8

28-08-2012 01:11 . pm | View his/her posts only
Reply 6# huangy8949


Thanks for the reply. I am aware that things within the screen will only be available for selection. I am an old user of ZWCAD and have used versions 2009, 2009i, 2010, 2011, 2012 and now 2012+. What I am talking of is as follows:

#Suppose you have got long vertical object to be selected. You can always zoom while the selection process is on I presume. Now the earlier selected part of the object goes out of screen. On completing the selection you will find the part of the objects which were earlier selected got de-selected in the process. THIS WAS NOT THE CASE WITH EARLIER VERSIONS OF ZWCAD. I hope I could explain.

Rank: 5Rank: 5

Daniel

posts: 275

Registered: 2012-6-6

Message 8 of 8

29-08-2012 01:59 . pm | View his/her posts only
Yes,sir, since some other users have reported same question, so I totally understand what your are talking about.

On this point, ZWCAD+ is different from previous ZWCAD (Because they are two different kernel), ZWCAD+ is more compatible with Autocad and dwg files, and this issue is kind of a small price to pay(Autocad 2010/2012 has the same problem, or maybe they don't think its a problem).

We have reported this problem to R&D months ago but we haven't come up with a solution yet, currently we suggest you to zoom out to the whole view first,then start selecting.


See more:
autocad create viewport
unlock viewport
max viewport
viewport freeze
See also