CAD software discussion forum > CAD > ZWCAD+ problem: hatch origin setting is incorrect after changing UCS

ZWCAD+ problem: hatch origin setting is incorrect after changing UCS

Rank: 1

Sven

Newbie

posts: 11

Registered: 2011-9-23

Message 1 of 7

 ZWCAD+ problem: hatch origin setting is incorrect after changing UCS
02-08-2013 04:52 . am | View his/her posts only
Ok, I am simply trying to do a 12" x 12" hatch using in the center of this drawing. Zwcad simply ignores my UCS. I want the hatch pattern to be even and for whatever reason Zwcad 2012 and 2014 does not work. What simple thing am I overlooking here. The same dwg works fine if hatched in acad.

Rank: 1

Sven

Newbie

posts: 11

Registered: 2011-9-23

Message 2 of 7

05-08-2013 10:49 . pm | View his/her posts only
Wow, is the ZWCAD support team on vacation??? One of the main selling points of ZWCAD+ to me was that since zwsoft had re-written and now owned the code, these little bugs and updates would be resolved quickly - support from zwsoft is becoming a BIG issue with our firm.

Rank: 5Rank: 5

Jenny

posts: 480

Registered: 2013-5-6

Message 3 of 7

08-08-2013 11:28 . am | View his/her posts only
Reply 2# Pavman

hi Sven, sorry for replying late, could you attach your drawing to here and let me test it? If you use some custom hatch pattern, pls attach it to here too. Thanks in advance.

Rank: 1

Sven

Newbie

posts: 11

Registered: 2011-9-23

Message 4 of 7

08-08-2013 09:17 . pm | View his/her posts only
Ok, I did upload it originally, but maybe it did not go through, here it is again, it is a simple user defined hatch thats's all. Terminal Plan - bug.rar (121.52 KB)

Rank: 5Rank: 5

Jenny

posts: 480

Registered: 2013-5-6

Message 5 of 7

09-08-2013 11:55 . am | View his/her posts only
Reply 4# Pavman

hi Sven, thank you for the sample drawing.
But I still can't get what you mean. I tried to create a rectangle that is 12X12, then add hatch, using current origin, then switch the view to Front, but the new adding hatch is on the same elevation, it is even.
hatch.jpg
2013-8-9 11:48


front.jpg
2013-8-9 11:52
sw.jpg
2013-8-9 11:52



Could you tell me what is your hatch settings? How the hatch look uneven? Could you pls illustrate with screenshot?
And by the way, what is the version you are using? You can find the version number by inputting command VERNUM.

Rank: 1

Sven

Newbie

posts: 11

Registered: 2011-9-23

Message 6 of 7

09-08-2013 10:44 . pm | View his/her posts only
Post Last Edit by Pavman at 2013-8-9 22:46

Simple 12" user defined Hatch Pattern
zwcad 001.jpg
2013-8-9 22:43


The hatch will not center itself within the space evenly. See the screenshots and then try in the attached drawing. This happens both in Zwcad 2012+ VERNUM = "2013.03.31(11367) and 2014 Beta


zwcad 0021.jpg
2013-8-9 22:43



And here is how it is supposed to work:
zwcad 0031.jpg
2013-8-9 22:43

Rank: 5Rank: 5

Jenny

posts: 480

Registered: 2013-5-6

Message 7 of 7

12-08-2013 02:07 . pm | View his/her posts only
Reply 6# Pavman

Dear sven, thank you for the detailed explanation.
The hatch origin setting is incorrect after changing UCS, we will fix this problem in future version.
(issue ID: 4158)
See also