CAD/CAM discussion forum > CAD Tutorial & Tips > How to draw ground in autocad?

How to draw ground in autocad?

Rank: 1

Ravi_Akella

Newbie

posts: 12

Registered: 2012-7-6

Message 1 of 3

 How to draw ground in autocad?
20-11-2013 06:07 . pm | View his/her posts only
How to draw ground in autocad?

Rank: 1

TomSchrader

Newbie

posts: 10

Registered: 2012-7-6

Message 2 of 3

21-11-2013 09:57 . am | View his/her posts only
You can draw ground in autocad by these steps:

1. Type command PLANESURF in autocad command line.
2. Put your curse in the drawing space and specify the opposite corners of a rectangular surface. Or you can convert existing object to planar surface, input PLANESURF > O to select a closed object and turn it into planar surface.

You could also draw ground by making a series of polylines and occasionally alter their elevations to make it more lifelike.

I couldn't find PlaneSurf in ZWCAD, is it not supported yet?

Rank: 5Rank: 5

Jenny

posts: 480

Registered: 2013-5-6

Message 3 of 3

21-11-2013 10:04 . am | View his/her posts only
Reply 2# TomSchrader

Yes, PlaneSurf hasn't been supported by ZWCAD+ yet. We will enhance our 3D function. Thanks for the tips.

Some relate posts you might found useful:
convert dwg to 3ds
How to get 3d smooth edges
2D/3D wireframe differences
Extrude 3D Polyline


ZWCAD vs AutoCAD
ZWCAD Overview
User voices: zwcad compared with autocad
See also