CAD/CAM discussion forum > CAD Tutorial & Tips > How to set autocad extents, setting drawing limits in autocad

How to set autocad extents, setting drawing limits in autocad

    
  Subscribe Topic

Rank: 1

Blackfish

Newbie

posts: 11

Registered: 2012-7-6

Message 1 of 3

 How to set autocad extents, setting drawing limits in autocad
29-11-2013 11:51 . am   |   View his/her posts only
How to set autocad extents, setting drawing limits in autocad? Can someone tell me how to set autocad drawing limits? I am not sure where should I set my drawing area, how not to be outside of the drawing space?

Rank: 1

davies65

Newbie

posts: 6

Registered: 2012-7-11

Message 2 of 3

29-11-2013 11:57 . am   |   View his/her posts only
The AutoCAD drawing area is, in theory, infinite. As long as you continue to draw, AutoCAD will continue to give you the drawing space.

However, in practical terms, if we want to present a drawing like the manually pencil drawn 1:1 scale (full size) drawing, we can tell AutoCAD the drawing space we require and then AutoCAD will display a grid to the extent of the drawing limits specified.

To set drawing limits in autocad, you can:
1. From Format menu, select Drawing Limits, or type LIMITS at command line
2. Input the opposition corner points for the limits area.
3. Input command LIMITS again, and input on.

Rank: 8Rank: 8

Jenny

Super Moderator

posts: 548

Registered: 2013-5-6

Message 3 of 3

29-11-2013 12:02 . pm   |   View his/her posts only
Welcome to ZWCAD forum.

Command limits works the same in ZWCAD+, you can download and have free trial from here:
http://www.zwsoft.com/zwcad+/


You might also like to know:
how to make layout in autocad
turn off layer in viewport
change zoom speed
convert dwg to pdf with layers
See also
X