CAD/CAM discussion forum > CAD > Zwcad 2012+ don't open and give error on win 10

Zwcad 2012+ don't open and give error on win 10

    
  Subscribe Topic

Rank: 2

rlomba1205

Assistant Engineer

posts: 12

Registered: 2015-11-17

Message 1 of 13

 Zwcad 2012+ don't open and give error on win 10
17-11-2015 10:48 . pm   |   View his/her posts only
Hello I have windows 10 and i use ZW cad 2012+ (running in win 7 mode) all works fine until today...
Now when i launch zwcad i have an error (see attached file) an i can not open any file.
So I try xp, 7, 8 and 10 mode to launch the program but it dont work.
So I disabel antivirus but nothing ( reference http://www.zwsoft.com/zwcad_forum/viewthread.php?tid=2681&;highlight=not%2Bstart)
So I try to delete wininet.dll but nothing, (reference http://www.zwsoft.com/zwcad_forum/viewthread.php?tid=3114&;highlight=not%2Bstart)
So I try to rename ZwXDwgFile.dll but nothing, (reference http://www.zwsoft.com/zwcad_forum/viewthread.php?tid=2857&;highlight=not%2Bstart)

I cant reinstal the product because I have on line activation code so i have to run the program for give back the licence... What can I do?

Thanks in advance

Rank: 2

rlomba1205

Assistant Engineer

posts: 12

Registered: 2015-11-17

Message 2 of 13

18-11-2015 03:07 . am   |   View his/her posts only
Update
In safe mode zwcad start to counter page, it dont find licence; so it dont work.

Rank: 2

rlomba1205

Assistant Engineer

posts: 12

Registered: 2015-11-17

Message 3 of 13

18-11-2015 07:01 . pm   |   View his/her posts only
Post Last Edit by rlomba1205 at 2015-11-18 20:22

Hi, i tray to launch the License Manager yesterday but it dont work.. so today i find and launch dotNetFx40_Client_x86_x64. It say impossible to install because the framework is installed. After that i tray to launch ZWcad and it's work! So i close ZWcad and i retray to launch zwcad but i dont work, the same error of the first post.If i launch the program by a design file i have the error and if i launch only the program i have notting (in windows activity i have the zw cad process in background)

In my pc are installed NET framework 3.5 and 4.6.

Rank: 2

rlomba1205

Assistant Engineer

posts: 12

Registered: 2015-11-17

Message 4 of 13

19-11-2015 06:26 . pm   |   View his/her posts only
Post Last Edit by rlomba1205 at 2015-11-20 06:16

If I use administrator accoun or guess account in win 10 is the same, if i run zwcad normal or as administrator is the same. If i use in run box "C:\Program Files (x86)\ZWCAD+ 2012 ITA\zwcad.exe /safe" is the same too.
zw err.jpg
2015-11-19 18:26

Rank: 2

rlomba1205

Assistant Engineer

posts: 12

Registered: 2015-11-17

Message 5 of 13

20-11-2015 05:34 . am   |   View his/her posts only
Today I try to install auto table for zwcad (for my version zwcad+ 2012std) and I can't install, zwcad not find. Maybe it can help you to solve my problem.

In the immage you can see the file name and the error box.

zw xls.jpg
2015-11-20 05:30

Rank: 2

rlomba1205

Assistant Engineer

posts: 12

Registered: 2015-11-17

Message 6 of 13

20-11-2015 05:28 . pm   |   View his/her posts only
I find this log file, it can help you?
ZWCAD VERNUM: 2013.03.31(11367).
ZWCAD caused an Access Violation (0xc0000005)
in module ntdll.dll at 0023:771bf242.

Exception handler called in ExceptionAttacher.cpp - zwcadRecordExceptionInfo.
Error occurred at 11/12/2015 09:51:34.
C:\Program Files (x86)\ZWCAD+ 2012 ITA\ZWCAD.exe, run by roberto.lombardini.
480 GDI object(s), 369 User object(s).
Operating system: unknown Windows version (6.1.7600).
4 processor(s), type 586.
29% memory in use.
1024 MBytes physical memory.
1024 MBytes physical memory free.
2048 MBytes paging file.
1024 MBytes paging file free.
2048 MBytes user address space.
1491 MBytes user address space free.
Read from location 03b0e4a4 caused an access violation.

Rank: 2

rlomba1205

Assistant Engineer

posts: 12

Registered: 2015-11-17

Message 7 of 13

21-11-2015 06:19 . pm   |   View his/her posts only
Update, I try to install zwcad 2015 and I have the same problem.
The process stay in background and the program dont start up so it dont work.

Rank: 2

rlomba1205

Assistant Engineer

posts: 12

Registered: 2015-11-17

Message 8 of 13

23-11-2015 06:40 . pm   |   View his/her posts only
Post Last Edit by rlomba1205 at 2015-11-23 18:46

1)On saturday zw cad 12 start up and it say the licence have problem and start up the licence manager to restore.
I try to make the restore file (FIDxxxxxxx.xml) but the licence manager crash. I try to do it same times but th licence manager crash when i generate the FID file.2) today I try to restore zwcad std 2012 form windows/ controll pannel/ program/program and setting menù but nothing is changed...
Maybe I have to cancell any in the system register (regedit)

Please help me!

Rank: 2

rlomba1205

Assistant Engineer

posts: 12

Registered: 2015-11-17

Message 9 of 13

24-11-2015 06:19 . pm   |   View his/her posts only
Any suggestion?

Rank: 2

rlomba1205

Assistant Engineer

posts: 12

Registered: 2015-11-17

Message 10 of 13

04-12-2015 09:52 . pm   |   View his/her posts only
I try to uninstall and install the software but the problem is the same.
I think, the problem is the licence deactivation because normaly i have to deactivated the licence on line and after that I can uninstal Zw Cad. Now I can't do the online deactivation.

I know that I can use a trial licence but I have 16 ZwCad Licence so I can use another pc...

Rank: 2

rlomba1205

Assistant Engineer

posts: 12

Registered: 2015-11-17

Message 11 of 13

12-12-2015 05:34 . pm   |   View his/her posts only
MY reseller reset the licence but now I have to reset the system register.
can you explane me where are the license data becuse after reinstall i find my old licence code and ican't change it. thank's in advance

Rank: 2

rlomba1205

Assistant Engineer

posts: 12

Registered: 2015-11-17

Message 12 of 13

17-12-2015 03:47 . pm   |   View his/her posts only
I'm waiting...

Rank: 1

fekete4130

Newbie

posts: 1

Registered: 2013-3-13

Message 13 of 13

18-12-2016 12:34 . am   |   View his/her posts only
Reply 7# rlomba1205


Hy,

I had the same problem for a month...after openin zwcad 2012+ it was staying as a background process
I tried everything, deleted wininet.dll and so on, nothing helped
I have windows 10 64 bit

after that I used a free registry cleaner, CCleaner, and after that works fine :)
Hopefully it works for you too, I feel how it is before deadline the cad program doesn't wanna start
See also
X